پمپ شناور فاضلابی

پمپ شناور (submersible sewage pump) دستگاهی است که از یک موتور کوپله شده و مستغرق درون مایع پمپ تشکیل شده است. پمپ های شناور فاضلابی در زیر آب کار می کنند آن ها برای گودال های مرطوب طراحی شده اند و در برابر سیل مقاوم می باشند. کار بردشان در درجه اول برای بالا کشیدن پساب، فضولات صنعتی و سایر  برنامه های کاربردی در این زمینه و استفاده عمومی شان در جابه جایی فاضلاب از مخازن شهری به سپتیک تانک است. پمپ شناور در اروپا توسعه یافته و امروزه بیش از نیم قرن است که در واحدهای بزرگ و کوچک هتل ها، بیمارستان ها، ساختمان های مسکونی و تجاری، کارخانجات صنعتی، فاضلاب شهری و سطحی در تمام دنیا از آن استفاده می شود. مزیت اصلی این نوع پمپ ها جلوگیری از کاویتاسیون به خصوص زمانی که پمپ با سطح مایع اختلاف ارتفاع دارد، می باشد. پمپ شناور فاضلابی

پمپ های شناور به دو گروه تقسیم می شوند. واحدهای کوچک در خانه ها و برنامه های تجاری سبک کاربرد دارد؛ آن ها به طور معمول مواد جامد کروی تا 2 اینچ را جا به جا می کنند ، ظرفیت 3/1 تا 2 اسب بخار دارند و به اجکتورهای فاضلابی معروفند.

واحد های بزرگترشان برای جامدهای بزرگتر از 3 اینچ طراحی شده اند. آن ها در برنامه های شهری و پساب های صنعتی کاربردارند.

اجکتور فاضلاب

مزایای پمپ های شناور فاضلابی

یکی از مزایای عمده آن هزینه اولیه پایین است. نصب و راه اندازی پمپ نیاز به یک گودال دارد و این سرمایه های اولیه را تا حد زیادی کاهش می دهد.

مزیت دیگر پمپ های زیر زمینی در مقایسه با پمپ هایی که روی زمین کار می کنند هزینه های عملیاتی پایین بوده. پمپ های شناور از آنجایی که زیر زمین کار می کنند، سر و صدای کمتری در حین کار دارند.

تجهیزات کمی در جعبه کنترل روی زمین دارند و نیاز به محلی مجزا روی زمین ندارند، علاوه بر این دیواره های مرطوب گودال ها بوی بد را تا حد زیادی می گیرند.

اما مزیت قابل توجه این پمپ ها قابلیت و طول عمر کاری بالا بوده. از آنجایی که برای کار در زیر آب طراحی شده اند مشکلات گرفتگی در مکش لوله ها و هد مکش مثبت خالص (NPSH) در آن ها کمتر است. آب نیز به طور طبیعی موتور را خنک کرده و به افزایش طول عمر موتور کمک به سزایی می کند.

قابلیت نظارت پمپ در حال کار

تعمیرات سریع و آسان

قابلیت ادامه کار در صورت جاری شدن سیل

بدون نیاز به خنک کاری خارجی

پمپ های شناور

ویژگی های پمپ شناور فاضلابی

در اینجا به شرح مقدمه ای از انتخاب و استفاده از این محصول می پردازیم.

توضیحات: پمپ های شناور عمودی بوده، مستقیم به موتور کوپله می شوند، وظیفه سنگینی در زیر آب به عهده دارند، معمولا یک پمپ به حالت رزور برای مواردی که پمپ از کار می افتد یا تحت بار اضافی قرار می گیرد وجود دارد. سیتم پمپ شناور به همراه موتور آن قابلیت کنترل اتوماتیک داشته که بسته به کاربرد می تواند ساده یا پیچیده باشد.

حجم تخلیه: هر کارخانه سازنده بسته به کاربرد، پروانه ها را برای جابه جایی ذراتی تا اندازه مشخص طراحی می کنند مثلا پروانه 4 اینچی مواد جامد 2 تا 3 اینچی را جا به جا می کند. سایز عادی برای پمپ های شناور 3 تا 4 اینچ به بالا می باشد.

موتور: موتور پمپ شناور بسته به حجم جابه جایی می تواند  از 100 اسب بخار به بالا باشد. واحدهای سرعت متغیر نیز توسط موتورهای دور و فرکانس متغیر تامین می شوند. باز هم بسته به نوع کاربرد ولتاژ این موتورها 200/208volt 230 volt, 460 volt, 575 volt و بالاتر می تواند باشد.

توانمندی ها: پمپ های شناور می تواند هد پایین تر و دبی در دقیقه بالاتر ، یا هد و دبی بالاتر را همزمان تامین کند. رنج هد دینامیکی معمول از 15 تا 300 فوت (90متر) بوده و دبی پمپ های کوچکتر 10 تا 2500 gpm و پمپ های بزرگتر تا 10000 gpm می باشد.

کنترل سیستم

پانل های کنترل در موارد و کاربردهای خاص نصب می شود. قلب سیستم کنترلی در پمپ های شناور، کنترل سطح آب است که می تواند سیستم را غیرفعال کند. ساده ترین سیستم کنترلی یک کنتاکتور مغناطیسی on-off است. سیستم ها به طور معمول روی 3 گروه ست می شوند خاموش_روشن و آلارم بالا آمدن سطح آب. در پمپ های دوتایی روی هر کدام سنسور وجود دارد زمانی که پمپ اول تحت بار شدید قرار می گیرد پمپ دوم وارد مدار می شود تا جلوی آسیب دیدگی احتمالی را بگیرد.

کنترل پنل ها روی زمین نصب می شوند و شامل قطع کننده پمپ، حفاظت خط در برابر بار اضافه، خاموش کننده های دستی، زمان سنج و سیستم آلارم می باشند. زنگ هشدارها می تواند سمعی، بصری یا با کنترل از راه دور باشد. شرکت های سازنده کنترل پنل را برای کاربردهای مختلف تعیین می کنند و استاندارد ساختشان NEMA  (National Electrical Code)می باشد.

کنترل پنل پمپ شناور

کنترل پنل پمپ شناور فاضلابی

برخی اجزا پمپ های شناور فاضلابی

  1. سیل مکانیکی شفت: دو مکانیکال سیل در دو سمت شفت قرار گرفته اند.
  2. ورودی کابل: این کابل ها مقاومت بالایی در برابر بار مکانیکی دارند.
  3. اتصالات پیچ و مهره: پیاده سازی سریع و آسان توسط پیچ و مهره های استنلس استیل امکان پذیر است.
  4. خنک کننده های داخلی: انتقال حرارت موتور به سیال پمپ، از طریق یک مبدل حرارتی صورت می گیرد تا اجزا در بار حرارتی پایین کار کنند.
  5. حلقه و رینگ های سایشی: این قطعات محفظه پمپ و پروانه را از سایش و خوردگی محافظت می کند.
 

اجزای سیستم ایمنی پمپ شناور

دی الکترود: کنترل رطوبت در ترمینال ها و محفظه پمپ

دی الکترود

P100          :   کنترل درجه حرارت یاتاقان و سیم پیچ

P100

  اجزا پمپ فاضلابی
کنترلر بی متال:  کنترل درجه حرارت سیم پیچ محفظه

کنترلر بی متال

  سوییچ شناور حرارتی  : کنترل سطح روغن و دمای روغن در محفظه موتور

سوییچ شناور حرارتی

    کنترلر دمای سرد  :کنترل دمای سیم پیچ محفظه

کنترلر دمای سرد

پرشر سوییچ :   کنترل فشار درون محفظه

پرشر سوییچ

سوییچ شناور  :     تشخیص نشتی در اتاق کنترل

سوییچ شناور

   زنجیر : برای نصب و راه اندازی و جا به جایی

زنجیر

منابع و پیوندها

گرد آوری شده توسط دپارتمان پژوهشی شرکت پاکمن

http://www.aguaslatinas.com/wilo/Wilo%20Emu

http://www.environmental-expert.com/companies

برداشت از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است

پمپ شناور از دید www.dp-pumps.com

Submersible sewage pumps that have been equipped with a build-in floater are automatically switched on and off when reaching a high or low liquid level respectively. Solid constituents from the wastewater can pass the impeller without problems due to the large free  passage opening of the submersible sewage pump.

The performance (capacity and head) of the pump is determined by the motor power and the impeller type  of the installed submersible sewage pump…more

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید